Hvalospjev buducnosti

U okviru Frankofonije u Osijeku 2013., Francuska Alijansa Osijek predstavlja izložbu fotografija “Hvalospjev budućnosti” francuskog fotografa Antoinea Gonina. Otvorenje izložbe održati će se u srijedu 27. ožujka u prostorijama Francuske Alijanse Osijek s početkom u 19 sati. Ulaz slobodan.

Antoine Gonin

Rodjen u Parizu 1951. godine, Antoine Gonin je strastveno zaljubljen u fotografiju, posebno promidzbenu i industrijsku fotografiju te uglavnom izradjuje kolor fotografije za najvece francuske i europske tvrtke.

U nakladi Delpire, 2000. godine izdaje knjigu crno-bijelih fotografija „Hvalospjev buducnosti“, fotografsku reportazu o najvecim francuskim industrijskim dostignucima potkraj dvadesetog stoljeca. Za realizaciju knjige, Antoine Gonin je proputovao Francuskom te sastavio veliko suvremeno djelo koje nagovjestava treci milenij. Ova publikacija ostaje svjedocanstvo o iznimno plodnom i kreativnom razdoblju francuskog i europskog tehnoloskog napretka. Nakon iznimnog uspjeha knjige, u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Francuske, predstavljamo Vam istoimenu izlozbu od 42 crno-bijele fotografije.

Vise o Antoineu Goninu na http://www.antoinegonin.com/