Izložba “La Borde u minijaturi”

Izložba La Borde u minijaturi / La Borde en miniature predstavlja novi pogled na lausannesku četvrt La Borde, poznatu po svojoj multikulturalnosti. Izložbu čini serija od 22 obiteljska portreta koji ilustriraju raznolikost stanovnika te četvrti. Četvrt La Borde, na sjeveru Lausanne, između ostalih osobitosti karakterizira i postotak stranaca (62,9%), daleko iznad gradskog prosjeka (38,1%). Izložba je ujedno i razmišljanje na temu različitosti i zajedničkog životnog prostora. Legenda koja prati svaku fotografiju navodi imena, podrijetlo i broj godina u Švicarskoj te ujedno funkcionira kao matrica za tumačenje migracijske povijesti četvrti La Borde. Izložba je prvi put predstavljena u Lausanne 2010. godine u okviru putujuće izložbe „Karavana gradskih četvrti“.

Od 10. do 17.09.2011., Foaje kina Urania, ulaz slobodan

Mercedes Riedy, fotografkinja, radi u švicarskom tjedniku Fémina i izlaže kao neovisni fotograf. Njezine umjetničke domene su portreti i scenska fotografija s naglaskom na „nevidljive osobe“ u svijetu spektakla.

Izložbu „La Borde u minijaturi“ prati multimedijalno predstavljanje grada Lausanne, njegove kulturne i povjesne baštini s ciljem upoznavanja grada s kojim je Osijek 1997. potpisao Povelju prijateljstva i suradnje.