Izložba stripa Djeca kapetana Granta

Od 24. veljače do 25. ožujka

Povodom obilježavanja godine stripa i hrvatskog izdanja ovog djela nagrađenog na Festivalu u Angoulêmeu, u Francuskoj alijansi Osijek pogledajte seriju od 22 veličanstvene table koje je nacrtao Alexis Nesme.

Tijekom plovidbe jedrenjakom po imenu Duncan, lord i lady Glenarvan u tijelu morskog psa pronašli su bocu s porukom. Napisao ju je kapetan Grant čiji je brod doživio brodolom. Međutim, poruka je oštećena i ne može se razaznati lokacija preživjelih. Lord i lady odlučili su pokrenuti potragu za preživjelima u pratnji djece nestalog kapetana i smiješnog te ekscentričnog učenjaka. Ni slutili nisu da su se upustili u pustolovinu koja će ih odvesti na sam kraj svijeta…

ALEXIS NESME rođen je 1974. u Francuskoj. Nakon završetka l’École des Arts Décoratifs de Strasbourg posvećuje se radu na stripu i ilustraciji. Djeca kapetana Granta, adaptacija istoimenog romana slavnog Julesa Vernea, na kojoj je radio punih šest godina, njegov je najpoznatiji strip za koji je 2010. osvojio nagradu festivala u Angoulêmeu.

 

Slobodan ulaz uz najavu