Les Yeux d’la Tête

Talentirani sekstet tvrdoglavaca donosi nam omamljujuće tekstove i bogati zvuk koji odiše svježinom, pokreće i pali. Je li njihova glazba parodija? Poetični punk? Tekstualni swing? Uostalom, nije bitna vrsta tekućine, važno je da opija…

Les Yeux d’la Tête zamislili su i stvorili neuobičajen glazbeni izričaj istražujući šansonu i poeziju na vrlo svojstven način. Energija ove šestorke vodi nas u svijet gdje se ljubav i humor, veselje i ludost provlače kroz tekstove koji su katkad ozbiljni, katkad smiješni, no uvijek dirljivi i poticajni.

Oko dvojice gitarista i vokala “pod naponom” glazba se pali i njiše na dobro usklađenom kontrabasu i bubnju uz poneki uzlet alt i sopran saksofona i drhtanje harmonike. Iz ovog eksplozivnog i znalački smješanog koktela proizlaze jazz ugođaji, mahniti zanos i razuzdani ritam. Njihov je nastup pravi spektakl, a njihova se glazba sluša i gleda.

Evo što su o njihovom albumu „Danser sur les toits“ pisali mediji:

GUITARIST & BASS MAG :
Njihov prvi album „Danser sur les toits“ rezultat je godina provedenih na sceni… Malo ludosti, puno ljubavi, malo antikonformizma, puno humora i uvijek to dobro raspoloženje zbog kojeg nećete zažaliti što ste proveli veče s njima.”

LE PARISIEN :
“Dotiču se svih vrsta glazbe, od alternativnog rocka do šansone!”

LA CROIX :
Les Yeux d’la tête imaju vjetar u leđima i svakim se danom sve više nameću na velikoj sceni francuske šansone. Tekstovima punim ljubavi i humora i opijajućom glazbom, ovaj je sastav našao recept za dobro raspoloženje.“

L’HUMANITE :
“Sastav satiričnim žarom načinje društvene probleme, miješajući humor i humanizam s eksplozivnom energijom.“

LONGUEURS D’ONDES :
Danser sur les toits [Plesati po krovovima] … je upravo ono što nas potiče na stvaranje ovog albuma u kojem se humor i autentičnost ponosno drže za ruku.”

L’OBSERVATEUR :
“Čarolija za istančano uho, ali i užitak za oči. Ova šestorica Parižana imaju rijetko umijeće nepogrešivog upravljanja riječima.