Revija suvremenog frankofonog filma

Ukupno 17 naslova, od kojih 7 premijernih, u sklopu Revije suvremenog frankofonog filma biti će prikazani u dvorani Kino kluba kina Urania u periodu od 17. ožujka, do 14. travnja, a svaki dan vas očekuju po 2 projekcije u terminima u 18 i 20 h.

Reviju će otvoriti Veleposlanik Kanade NJ. E. Daniel Maksymiuk u utorak 17. ožujka u 17:00 h uz prigodnu zakusku, nakon čega će se u glavnoj dvorani kina Urania održati besplatna projekcija kanadskog filma Hochelaga: zemlja duša, čarobne drame o putovanju kroz vrijeme koja obuhvaća osam stoljeća slojevite povijesti otoka Montreala.

Dan poslije, s početkom u 19:15 h  moći ćete pogledati film 150 miligrama, istinitu pričo o liječnici Irène Frachon koja otkriva smrtonosni lijek i kreće u borbu protiv megalomanske farmaceutske kompanije i kompletnog zdravstvenog sustava Francuske. Film se prikazuje u glavnoj dvorani kina povodom Tjedna mozga 2020 Odjela za biologiju Sveučilišta u Osijeku, a potom se seli na redovne projekcije u Kino klub.

U suradnji s Veleposlanstvima i konzulatima, moći ćete pogledati filmove Aida i Grube ruke (Maroko), Sve što mi je ostalo od revolucije i Becassine (Francuska) te švicarsku ratnu animaciju Kabulske lastavice. Ne propustite pogledati i drame Mladi Ahmed, Bogu hvala, Sibyl i Korporacija, povijesne Oficir i špijun i Portret djevojke u plamenu, dokumentarac Selfie, znanstvenofantastični Zadrži dah i komediju Alibi.com. Također, u subotu 28.ožujka u 18 h možete pogledati ekranizaciju popularne strip-serije Pustolovine Adele Blanc-Sec, u režiji Luc Bessona. Tom prigodom, u prostoru Francuske alijanse bit će prikazana izložba serije stripova francuskog crtača Jacquesa Tardija, prema kojoj je ovaj film i nastao.

Sve filmove moći ćete pogledati po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna, 16 kn studentska/umirovljenička te za članove Alijanse i grupne školske posjete, a raspored sa satnicama projekcija možete pronaći ovdje.

Srdačno vas očekujemo!